Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-13-2009, 02:44   #3 (permalink)
Shoarmaji
Shoarmaji - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rep Puanı: 50
Rep Grafiği: Shoarmaji will become famous soon enough
Ettiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 0
Exclamation Alevİyİm!

Alevilik demek, 12 imam'i, 14 masumu bilmek demek. Onların hayatlarını ibret almak demek, onlarin yolunda gitmeyi arzulamak demek. Türklerde Hz. Ali'ye, Hz. Hüseyin'e sahip cikmak, onlarin Şia'sı, yandaşları olmak geleneği, sahip olunan hak sevgisinin bir gereği olarak köklü bir geçmişe sahiptir.

Bugün Alevi demek, Yavuz'un 'katli vaciptir' diye fetva çıkarttığı Ali'yi sevenlerin, Şiî'lerin kendilerini yüzyıllarca gizlemek zorunda kaldıktan sonra günümüze ulaşan, bir takım hurafelerle karışmış, Ali Şiâ'sının kuşa benzemiş halidir. Halbuki esas Alevî, Hz. Ali camide öldürüldü diye Cami yerine Cemevini tercih etmez, bilakis Hz. Ali'nin 'Namaz amellerin en hayırlısıdır' gibi sözlerini esas alır, Hz. Muhammed'in (saav)en sevdiği, 'ben ilmin şehriysem, Ali onun kapısıdır', 'Size iki şey bırakıyorum, biri Kur'an, diğeri Ehl-i Beyt'im'dir' dediği, Hz. Ali ve onun itretinin yolunda yürümeyi arzulayan kimse olmalıdır. Alevi toplumu, günümüzde siyasetin oyuncağı haline gelmiş, sağ güçlere, sünni islamcı kesimlere karşı denge unsur olarak istismar edilmiş, sahte bir öğreti haline getirilmiş ve bu öğreti birçok insana kolay geldiği için, kaçış kapısı olmuştur. Alevi, Hz. Ali'yi sevendir. Neden Hz. Ali sevmeli? Çünkü Hz. Ali gururumuzdur, bilimde, cengaverlikte, mertlikte, adalette, hitabette, sevgide Peygamber'in örnek gösterdiği kişiydi. Kur'an'ın 'Allah sizi şüphesiz tertemiz kılmak ister' ayetine mazhar olan Ehl-i Beytin ileri geleniydi.
Ben Alevi'yim, Hz. Ali gibi olmaya çalışıyorum. Onun gibi namaz kılmaya, onun gibi hayır yapmaya, onun gibi güvenilir olmaya çalışıyorum. Allah'ın selamı Hz. Muhammed'e ve onun pak Ehl-i Beyti üzerine olsun.

Saniyeler icinde ücretsiz üye olup herseyden faydalanmak icin
Tıkla]
Shoarmaji isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla